retail

LIGHTHOUSE PLAZA

This striking blue and white façade utilizes an interesting combination of cornice and roof shapes to create this eye catching retail strip center. The composition of architectural building shapes and materials with the flowing column arcade blend and yet define a variety of tenant spaces.

J.R. FOX NORTH

J.R. FOX NORTH

Mishawaka, IN

An existing Optometrist Office was renovated into a new Jewelry retail and repair center. The 4,200 square feet existing building was completely renovated and expanded to include an additional 200 square feet. The design features a new entrance canopy and trademark player piano mezzanine with a large arched window. Multi-colored fiber optic lighted logos were incorporated into the façade signage. New dual colored synthetic stucco adds an interesting graphic quality to the overall design.

J.R. FOX SOUTH

J.R. FOX SOUTH

South Bend, IN

The site for this new Jewelry retail and repair center was extremely challenging. The property was small, sloping, at the intersection of two high traffic roads, an out lot parcel for a shopping center and offered very little extra space for landscaping. The second of two stores, the Owner’s required that the new store architecturally resemble the first store, J.R. Fox North, and yet exhibit its own unique characteristics. The solution was a very compact building with an assortment of architecturally forms and details. The building’s materials, details and color resemble the original building, but the overall form and window designs give it its own individual style.

MICROBREWERY & RESTAURANT

A new microbrewery and restaurant is planned for an existing building in a riverwalk area in downtown Goshen, Indiana. Design components are reminiscent of an old power generation plant that once occupied the site. The existing two story brick building is the only remains of the old power plant. The proposed design features new industrial sash window openings, exposed ductwork, and a perforated metal screened tapered cylindrical structure that all resemble components of the old power plant. The second floor dining room addition with balcony simulates an old bridge structure with a saw-toothed roof intended for onsite electric power generating solar photo-voltaic panels. Twin sky-lit silos with power generating wind turbines flank the main entrance.